МИНЧО АФУЗОВ БЛАГОДАРИ НА ЕКИПИТЕ, УЧАСТВАЛИ В ГАСЕНЕТО НА ПОЖАРА КРАЙ ТВЪРДИЦА

...
01.08.2021 / 11:21

Областният управител на Сливен Минчо Афузов изрази благодарност на всички участници в гасенето на големия горски пожар край Твърдица.

 

Огненото бедствие от 27 до 29 юли бе тежко изпитание. Бяха обхванати силно пресечени местности, до които достъпът с наземна техника бе невъзможен. В гасенето на ръка бе ангажиран значим човешки ресурс, заяви областният управител. „Успяхме да се справим благодарение на проявения кураж на пожарникари, горски служители, военнослужещи от Сухопътните войски и ВВС, доброволци. С техника ни помогна „Мини Марица – изток“ ЕАД. Екипите работиха денонощно в горящи терени, при екстремално високи температури. Хеликоптерите от авиобазата в Крумово навлизаха в непрогледни облаци от дим, за да изливат вода върху огъня и да помогнат в гасенето. На мястото на бедствието видях само силни, доблестни мъже, с които трябва да се гордеем“, каза още Минчо Афузов.

 

Той изпрати благодарствени адреси до РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и поверените му структури; до пожарната, общинското горско предприятие и доброволците от Твърдица, до командирите на ВВС и авиобаза – Крумово, пилотите и инженерно-техническия състав на базата, участвали в гасенето, до командирите на Сухопътните войски и военно формирование 22 220 – Сливен и военните, които също се включиха в потушаването, до ръководството на Югоизточното държавно предприятие и горските стопанства и дирекции, които през цялото време бяха рамо до рамо с пожарникарите, до ръководството на „Мини Марица – изток“ ЕАД.

 

Пожарът е потушен, но денонощното наблюдение продължава от екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Общинското горско предприятие – Твърдица. Извършва се обход на мястото за наличие на тлеещи огнища. При нужда се гаси с вода от гръбни пръскачки или с маркучи.

 

От областната администрация предупреждават, че опасността от възникване на пожари остава заради високите дневни температури, които достигат до 38 – 40 градуса.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев