В ОБЩИНАТА БЯХА ПРЕДСТАВЕНИ АКЦЕНТИ ОТ ПРЕДСТОЯЩА МЕЖДУНАРОДНА ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ДЕЙНОСТ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

...
28.07.2021 / 19:45

Предстоящите дейности по дългосрочно споразумение за сътрудничество между Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“-Сливен и Нов български университет /НБУ/ обсъдиха на среща днес зам.-кметът Румен Иванов, директорът на музея д-р Николай Сираков, представители от Нов български университет /НБУ/ и от университета в немския град Кийл.

Дейностите по съвместния проект представи гл. ас. д-р Богдан Атанасов, преподавател в департамент „Археология“ на НБУ. По думите му съвместната научно-изследователска дейност ще бъде широкообхватна, дългосрочна и насочена в провеждане на поредица от проучвания с най-съвременни методи на палеосредата на територията на сливенска област. В тях ще се включат и представители от университета в Кийл. Предвиждат се и общи образователни инициативи.

В хода на разговора зам.-кметът Румен Иванов пожела успех на инициатива. Той изрази увереност, че ползотворното международно сътрудничество ще даде очакваните резултати и би допринесло за развитието на туристическия сектор в община Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев