32 КМ НОВА КАНАЛИЗАЦИЯ И 5 КМ РЕКОНСТРУИРАНИ ВОДОПРОВОДИ ЩЕ ИМА В КВ. „РЕЧИЦА“

...
20.07.2021 / 15:59

Започва строителството на първата канализация в 5-хилядния сливенски кв. „Речица“. Предстои изграждането на 22 км канализация за отпадъчни води и 10 км – за дъждовни. Паралелно с това ще бъде извършена реконструкция на 5 км водопроводи. Инвестицията възлиза на 23 млн. лева. Първата символична копка на обекта бе направена на 20 юли. Гости на събитието бяха зам.областният управител Антоний Андонов и зам.-кметът на община Сливен Камен Костов.

Предстои да намерим радикално решение на проблем, който от години мъчи жителите на „Речица“, каза управителят на „В и К – Сливен“ ЕООД инж. Севдалин Рашев. Той подчерта, че областната администрация и общината са оказали съществена подкрепа, за да стане проектът факт. От своя страна зам.областният управител Антоний Андонов пожела успех на изпълнителите и благодари на жителите на квартала за проявеното търпение. Той спази традицията и счупи бутилка в една от машините за безпроблемна работа на строителите. Зам. кметът Костов заяви, че общината ще държи предвидените дейности да бъдат извършени коректно и навреме.

 

Строителните дейности в кв. „Речица“ са част от обхвата на голям проект в Сливен и Нова Загора на стойност 131 млн.лева по ОП „Околна среда“, съфинансиран от ЕС чрез Кохезионния фонд. Ще бъдат реконструирани и изградени 55 км водопроводи и 45 км канализация. Предстои реконструкция и на пречиствателните станции за отпадъчни води в Сливен и Нова Загора. А новата пречиствателна за питейни води на Сливен ще бъде свързана с язовир „Асеновец“ и В и К – мрежата на областния град. Крайният срок за изпълнение е 2024 година. Очакваният резултат е, че ще бъдат намалени загубите на вода, ще се подобри качеството на питейната вода и на водните ресурси.

 

---------------

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев