ДЕЦА ОТ ТЕАТРАЛНАТА СТУДИЯ КЪМ ВОЕННИЯ КЛУБ РАЗВЪЛНУВАХА СЛИВЕНЦИ НА ЧЕСТВАНЕТО НА ЛЕВСКИ

...
19.07.2021 / 14:11

Спектакъл-рецитал с участието на деца и ученици от театралната студия „Хвърчащи хора“ на актрисата Вяра Начева развълнува сливенци на официалния ритуал с военни почести за Васил Левски. Събитието послучай 184 години от рождението му се проведе снощи, на едноименния площад в Сливен.

 

Пред паметника на Левски децата задаваха въпроси: Кой е той? Как е живял? За какво е мечтал? Как са го заловили? А той предател ли е?... И сами намираха отговори във вдъхновяващите поетични образци, посветени на Апостола на свободата. Как да го събера в сърцето си, щом е толкова необятен? Както се обича небето, без което не мога, каза най-малкият участник. Спектакълът на студията към Военния клуб бе представен за първи път на церемонията на 18 юли.

 

Венец от името на областния управител Минчо Афузов поднесе заместничката му Димитринка Петкова. Венци бяха поднесени и от кмета на община Сливен Стефан Радев, председателя на общинския съвет Димитър Митев, зам.командира на Центъра за подготовка на специалисти полк. Данчо Николов, съветници, ръководители на институции в областта на културата, граждани. В обръщение към присъстващите кметът Радев заяви, че е чест, гордост и морално задължение заветите на Апостола да бъдат предадени на следващите поколения.

 

Церемонията бе организирана от община Сливен, съвместно с Центъра за подготовка на специалисти и Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“. Участва клуб „Хаджи Димитър“ към НД „Традиция“.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев