ПОЖАРНИКАРИ В СЛИВЕН СА СЕ ОТЗОВАЛИ НА 23 СИГНАЛА ЗА ПРОИЗШЕСТВИЯ

...
19.07.2021 / 11:34

В дните от 16 до 19 юли екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 23 сигнала за произшествия. 11 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци, са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети. Оказана е техническа помощ при 3 от сигналите и 5 дежурства по време на провеждането на рали „Твърдица“. Получени са два фалшиви сигнала.

Трима служители на РСПБЗН-Твърдица са успели да спасят 300 декара пшеница.

Сигналът за пожара е получен на 16 юли, в 22,07 часа. Запален е пшеничен блок в местност "Караколката". Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Унищожен е 1 декар, спасени са 300 декара. Причината за пожара е в процес на установяване.

 

Пожарникари на РСПБЗН-Нова Загора са спасили 19 декара пшеница при пожар на 17 юли. Сигналът е получен в 13,16 часа за пожар в житен блок, в землището на село Кортен. Произшествието е ликвидирано от един екип. Пожарът е унищожил 6 декара, спасени са 19 декара. Пшеничният блок се запалва от сметището, което се намира в непосредствена близост.

 

Късо съединение е причинило пожар в къща, в град Нова Загора. Сигналът е получен на 17 юли в 17,30 часа. Произшествието е ликвидирано в 19,10 часа от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са бяла и черна техника, 60 кв.м. опушени стени. Спасени са 90 кв.м. покривна конструкция и домашно имущество.

 

Техническа неизправност е причинила запалване на лек автомобил в град Нова Загора. На16 юли, около 18,17 часа, на кръстовище с улици „М. Балкански“ и „Д.Благоев“, по време на движение е възникнал пожар в лек автомобил „Фолксваген Голф“. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Спасено е купето на автомобила.

 

На 19 юли, около 03,00 часа, е възникнал пожар в къща на адрес в новозагорския квартал „Шести“. Произшествието е ликвидирано в 04,20 часа от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са домашно имущество, мебели и 70 кв.м. опушени стени. Спасени са 2 сгради. Вероятна причина за пожара е късо съединение.

 

Забравена на храна на котлона е причинила запалване в апартамент в сливенския квартал „Българка“. Сигналът е получен на 17 юли в 21,24 часа. Дежурният екип на РСПБЗН-Сливен, след като е разбил вратата на апартамента, е установил, че собственикът е заспал, като преди това е оставил на котлона да се готви храна. Пожарникарите са събудили човека, изключи са котлона и са проветрили жилището. Собственикът не е получил сериозни наранявания, прегледан е от екипа на ЦСМП- Сливен.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2021 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев