Окръжната прокуратура – Сливен предаде на съд С.Р., обвинен в причиняване по непредпазливост смъртта на три лица, настъпила при ПТП

16.07.2021 / 13:52

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд С.Р., който е обвинен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на три лица, настъпила при пътнотранспортно произшествие. Престъплението е осъществено на 10.09.2020 г. на път в землището на гр. Нова Загора. То е квалифицирано по чл.343, ал.3, б. „б“, прдл.2, вр. чл.342, ал.1 от НК, тъй като деянието е извършено с превишена скорост и представлява особено тежък случай.

По време на разследването е установено, че произшествието е настъпило при сблъсък между два леки автомобила. Колата, управлявана от обвиняемия, въпреки наближаване на зона с ограничение на скоростта до 60 км/ч, се е движела със скорост от 101 км/ч при разрешена за участъка от пътя скорост от 90 км/ч. С.Р. изгубил контрол върху управлявания автомобил и навлязъл в лявата лента, която била насрещна за него.

Автомобилът няколко пъти преминавал в двете ленти на движение, което довело до сблъсък с насрещно движещ се автомобил. И двете превозни средства излезли от пътя и се преобърнали в крайпътна нива, след което се запалили. На място са починали 66-годишен мъж, пътувал в автомобила на обвиняемия, и мъже на 40 и 36-годишна възраст, пътували в другото превозно средство.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседание по делото за 20.07.2021 г.

 

 

Мирослав Драганов

Експерт „Връзки с обществеността“

Апелативна прокуратура – Бургас

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев