СТЕНА ЗА КАТЕРЕНЕ МОНТИРА ОБЩИНА СЛИВЕН В СПОРТЕН КОМПЛЕКС „АСЕНОВЕЦ“

...
08.07.2021 / 13:49

Стена за боулдър катерене беше монтирана в Спортен комплекс „Асеновец“ в Сливен. Днес кметът Стефан Радев се срещна с представители на Алпийски клуб „Сини камъни“, който ще ползва съоръжението. Подписан е договор за безвъзмездно предоставяне на базата от страна на Община Сливен за срок от четири години.

 

„Радвам се, че успяхме да откликнем на нуждите на клуба и все повече деца да направят своите първи стъпки в катеренето. Това е и част от нашата амбиция, насочена, както в развитие и разширяване на спортната инфраструктура, така и в подкрепа към дейността на спортните клубове“, заяви кметът Радев.

 

Председателят на алпийския клуб Елена Гвоздейкова благодари за оказаното съдействие и подкрепа от страна на кмета и Общината. Тя изтъкна предимствата и доброто качество на съоръжението, което освен, че е съобразено с най-новите тенденции, предлага и възможност за добра подготовка. Стената е подходяща за различни възрастови групи.

 

„В града ни досега не е имало такава стена. Децата са много доволни и нямат търпение да започнем тренировка. Предстои ни състезание другата седмица, което ще се проведе точно на такъв тип съоръжение“, заяви Гвоздейкова. Тя допълни, че от клуба обмислят идеята за дни на отворените врати, през който всеки желаещ ще може да се информира и да разгледа новата стена за катерене. Днес членове на клуба демонстрираха уменията си на новото съоръжение.

 

В заключение кметът Стефан Радев заяви, че Община Сливен ще продължи политиките си в посока към осигуряване на условия за тренировки, поддръжка на клубовете и стимулиране на повече деца да спортуват от най-ранна детска възраст

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев