МИНЧО АФУЗОВ: ГОТОВИ СМЕ С ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ВОТА

...
07.07.2021 / 18:20

Минчо Афузов: Готови сме с организацията на вота. Целта ми е честен изборен резултат.

 

Областната администрация в Сливен и Районната избирателна комисия са създали оптимални условия за провеждането на свободни и демократични избори. Това увери областният управител Минчо Афузов на първата си пресконференция, откакто заема тази длъжност. Той определи организирането на вота като приоритетна задача, по която работи от първия си ден като областен управител.

 

„Вече сме готови с организацията на самия изборен ден. Установили сме ред, няма да допуснем струпване на хора, включително и по противоепидемични причини. Специално внимание сме отделили на 44-те секции в областта, където ще се гласува с бюлетини, както и на тези секции от общо 248-те с машинно гласуване, които се намират в отдалечени райони. Целта ни е справедлив и честен изборен резултат, независимо кой ще победи в изборната битка“, коментира Минчо Афузов пред журналисти.

 

Областният управител подчерта, че служителите на МВР са извършили значима превенция на рисковия контингент, за да се предотврати купуването на гласове. Работи се по множество сигнали за действия, насочени срещу политическите права на гражданите и изборното законодателство, съобщиха от областната администрация. Има данни за различни незаконни схеми за купуване или манипулиране на вота – чрез предоставяне на топъл обяд, разиграване на облози, неразрешена предизборна агитация от служебни лица и др. Всички материали по случаите са предадени на полицията и прокуратурата, правят се проверки и се водят досъдебни производства.

 

„Моето усещане е, че колегите от МВР имат пълна оперативна свобода да работят. Без обструкции, без „индулгенции“ за нито една партия“, допълни ресорният заместник-областен управител по сигурността Антоний Андонов.

 

Проведени са срещи с ръководителите на Окръжната и Районната прокуратура, ОД и РУ на МВР, с кметовете, с Югоизточното държавно предприятие и горските стопанства, с всички структури, които биха могли да влияят върху вота. „За мен е много важно, че успяхме да осигурим машини за пробно гласуване, за да може гражданите да са подготвени за вота“, каза Минчо Афузов пред медиите.

 

Заместник-областният управител Димитринка Петкова постави акцент върху друг основен приоритет на областния управител - грижата за здравето на хората в условията на епидемия. „Провеждаме активна информационна кампания с РЗИ, посетихме четирите общини, няколко големи предприятия и администрации. Планираме още посещения, за да може хората да получат информация как да се предпазят“, каза тя. Само за последната седмица са поставени 1096 дози, а от началото на ваксинацията – близо 34 000 дози.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев