В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВАТ БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ ВАКСИНИРАНЕТО И КАМПАНИЯТА ЗА ПОЛЗИТЕ ОТ НЕГО

...
04.07.2021 / 10:27

Ваксинационната кампания в област Сливен продължава без прекъсване и през юли в разкритите пунктове, в кабинетите на личните лекари и от мобилни екипи при заявка на желаещи, съобщиха от областната администрация. Желаещите да се предпазят могат да изберат ваксина от всички видове иРНК и векторни препарати, разрешени в страната.

 

„Здравето на хората остава основен приоритет в работата ми. Разчитам на по-голяма инициативност от страна на работодателите, кметовете и кметските наместници, за да бъдат ваксинирани повече желаещи. От наша страна активната работа за разясняване на ползата от ваксините, която осъществяваме по съвместна идея с РЗИ, продължава. Иска ми се информацията да достигне до максимално много хора и така да успеем да ги предпазим и защитим“, коментира областният управител Минчо Афузов.

 

Пунктове за имунизация работят в три болници в областта: в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, както и в МБАЛ „Света Петка Българска“ в Нова Загора /графикът с работното време на ваксинационните пунктове може да бъде видян в прикачения файл/. Заявка за ваксиниране може да бъде направена и чрез онлайн платформата https://www.his.bg/. Мобилни екипи на РЗИ извършват ваксиниране при наличие на групи желаещи в малки населени места, квартали, трудови колективи, администрации и други организации, при наличие на желаещи с физически затруднения.

 

Към момента имунизацията срещу COVID-19 е единственото средство за овладяване на епидемичния процес. За изграждане на колективен имунитет, позволяващ овладяването на пандемията и в крайна сметка — ликвидиране на болестта, е необходимо да се постигне защита на най-малко 70 % от населението чрез ваксиниране, съобщават здравните власти в страната.

Прикачени файлове към новината

... [432KB]
 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев