КОЛОЕЗДАЧНАТА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ МИНА ПРЕЗ СЛИВЕН

...
03.07.2021 / 18:32

Сливен посрещна състезателите в 68-ата Международна колоездачна обиколка на България.

 

И тази година Сливен пое домакинството на етап от Международната колоездачна обиколка на България. Днес в града бяха посрещнати състезателите на традиционната надпревара. На финала на етапа се състоя церемония по награждаване. Водач в класирането е Иманюел Щарк - Германия, който е носител на фланелката на червени точки за най-добър катерач, както и на жълтата фланелка. Зелената, за най-активен състезател, е при Дорде Дурич от „Долчини“. Бялата фланелка запазва Георг Стенхаузер от „Тирол КТМ“. Кметът Стефан Радев връчи наградата на етапния победител – полякът Нихкел Райм.

 

„Много се радвам, че Сливен отново е етапен град от обиколката на България. Още при възстановяването вие заявихме, че ще участваме активно и винаги ще помагаме. Сливен е един от най-колоездачните градове в страната и си пожелаваме в скоро време да имаме победител в това състезание“, заяви на церемонията кметът Стефан Радев. По негова инициатива миналата година, след прекъсване, Сливен отново стана домакин на етап от Обиколката.

 

От името на Българската федерация по колоездене нейния президент Драгомир Кузов връчи на кмета благодарствен плакет за приноса са му към състезанието.

 

„Благодарим за неговата всеотдайност, гостоприемство и отношение към българския спорт. Сливен винаги е бил люлка на българското колоездене и ще работим, за да върнем позициите на този спорт както в града, така и в България“, каза Кузов.

 

В тазгодишното издание се включи отборът от Сливен „BLUE ROCKS SLIVEN-FIT SPO“, с участници - шампионът Евгени Балев, Мартин Стефанов, Александър Жеков, Никола Николов, Георги Балев и Марко Данаилович. Те са членове на спортен клуб по колоездене „BLUE ROCKS“ – Сливен, създаден през 2020 г.– Сливен.

 

Колоездачното състезание тази година включва пролог и пет етапа. Стартът беше даден в София. Колоната премина през Боровец, Пловдив, Беклемето, Троян, Шипка, Сливен, ще продължи към Бургас, Карнобат и ще финишира в Габрово на 5 юли.

 

Утре от 14,30 часа от Центъра ще бъде официалният старт на четвъртия етап, а острият старт – в 14:45 от булевард „Стефан Стамболов“.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев