13 ЧИТАЛИЩА ПОЛУЧАВАТ ОБЩИНСКА СУБСИДИЯ НА ПЪРВАТА СЕСИЯ ЗА 2021 ГОДИНА

...
01.07.2021 / 15:01

За трета поредна година Община Сливен отпуска средства за част от дейността и издръжката на народните читалища. На днешното Общо събрание на Комисията за разпределение на държавната и общинска субсидии на народните читалища от община Сливен, стана ясно че всичките 13 културни средища, кандидатствали с проектни предложения, са одобрени и ще получат финансиране на първата сесия. То е в размер на 15 хил. лв., които ще бъдат разпределени сред одобрените кандидати.

 

В хода на днешната дискусия на събранието с представители на читалищата кметът Стефан Радев поздрави всички колективи за усилията и активността да поддържат и популяризират своята дейност.

 

„Вече трета година прилагаме този механизъм за финансова подкрепа. Надявам се да има перспектива в тази посока, проектите, които изготвяте да са все по-атрактивни и интересни, да стимулират творческото мислене и да развиват читалищното дело“, заяви още кметът. Той допълни, че Община Сливен ще продължи поетапно и ремонтните дейности по сградите на читалищата и салоните.

 

Решението за отпускане на общинска субсидия на културните средища бе взето през 2019 г. по предложение на кмета Стефан Радев, според който финансовата подкрепа ще отвори повече възможности пред читалищата за развитие и реализация на различни инициативи.

 

В хода на днешното събрание беше обявен и срокът за подаване на проекти за отпускане на общинска субсидия за втората сесия на тази година. Той е от 1 до 30 септември.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев