СТЕФАН РАДЕВ: ОТЛИЧНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ Е СМИСЪЛЪТ В УСИЛИЯТА НА ИНСТИТУЦИИТЕ ЗА ПО-КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ

...
30.06.2021 / 15:30

Днес кметът Стефан Радев награди част от отличените ученици от Област Сливен, които през учебната 2020/2021 г. успяха да завършат средното си образование с отличен успех, постигнали са отличен успех на държавните зрелостни изпити или на национално външно оценяване. На церемонията, състояла се в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“-Сливен, бяха наградени и лауреати на национални кръгове на олимпиади и състезания.

„Винаги е радост да отличаваме учениците с най-добри постижения. Това е смисълът на всичко, което се прави от държавата, Общината и институциите за по-доброто и качествено образование. Приоритет е да се създават повече перспективи за младите хора“, заяви по време на награждаването кметът Радев. Той поздрави и всички учители и директори на учебните заведения за положените усилия през годините. Стефан Радев изрази убеденост, че отличените ученици ги очакват още много бъдещи успехи и развитие в избраните от тях сфери. Приветствие и най-добри пожелания към всички отправиха още организаторът на събитието Милена Чолакова – началник на Регионалното управление на образованието-Сливен, зам.областният управител Димитринка Петкова и директорът на РБ „Сава Доброплодни“ д-р Росица Петрова.

Отличените с награди и грамоти ученици от Област Сливен през учебната 2020/2021 г. са: Ванина Стойчева от ППМГ „Добри Чинтулов“, с пълен отличен успех от дипломата за средно образование, Андон Такев от ППМГ „Добри Чинтулов“, завоювал първо място във възрастова група 7 клас на кръг от Националната олимпиада по история и цивилизации, Яни Марулев от ППМГ „Добри Чинтулов“, постигнал пълен отличен успех на национално външно оценяване в 10 клас. Сред отличените са още: Айхан Хасанов от ППМГ „Добри Чинтулов“, с отличен успех от национално външно оценяване в 10 клас, Стенлия Константинова от ППМГ „Добри Чинтулов“, с отличен успех от национално външно оценяване в 7 клас, Мария Иванова от ППМГ „Добри Чинтулов“, за отличен успех на национално външно оценяване в 7 клас. Награди и грамоти получиха още Йоана Колева от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – лауреат на национален кръг от ХIV Националната олимпиада по гражданско образование, Валентин Бонев от Спортно училище „Димитър Рохов“, с отличен успех от дипломата за средно образование. Валентин е и шампион на България по джудо за 2016, 2017, 2019 и 2020 г., освен това е член на Националния отбор по джудо и участник в балкански и европейски шампионати. На церемонията по награждаване бяха отличени още Станимира Митева от ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“-Сливен, спечелила първо място на Национална кулинарна купа в категория „хлебар-сладкар, Георги Къчев от ОУ „Д-р Иван Селимински“ с отлично представяне на национално външно оценяване в 7 клас. Тонка Костова от СУ „Христо Ботев“ – Нова Загора също бе отличена за отлично представяне на национално външно оценяване в 7 клас. Отличниците получиха още едногодишна читателска карта за РБ „Сава Доброплодни“ и книжно издание от директора на библиотеката Росица Петрова, домакин на събитието.

За отличното си представяне на външно оценяване, грамоти получиха и учениците от 4 клас от НУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Д-р Иван Селимински“, ОУ „Димитър Петров“, СУ „Константин Константинов“, ОУ „Хаджи Димитър“, СУ „Христо Ботев“ – Нова Загора, ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ – с. Ябланово, община Котел и СУ „Неофит Рилски“ – Твърдица.

В церемонията по награждаване с музикални изпълнения се включиха и ученици от ОУ „Юрий Гагарин“.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев