ДЕТСКИ ТЕАТЪР „ЗОРА“ ПОЛУЧИ НАГРАДАТА НА КМЕТА НА ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЦЕНА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ“

...
21.06.2021 / 15:52

Детски театър „Зора“ при Народно читалище „Зора 1860“- Сливен получи наградата на кмета в Националния детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“, който се проведе на 18, 19 и 20 юни в Сливен. Съставът представи спектакъла „Историята на едно момиче“ по приказка на Шарл Перо, под режисурата на Ивайло Гандев. Наградата се дава за първи път и бе връчена от заместник-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

 

Голямата награда на фестивала – статуетка „Гран При” и почетен диплом получи Театрално студио „Смехурко” при Центъра за изкуства, култура и образование –

 

София - филиал Банкя, за пиесата „Кралят елен” от Карло Гоци. Художествен ръководител е Цвете Лазарова. Наградата бе връчена от председателя на Общинския съвет Димитър Митев.

 

Специалната награда на журито за училищна формация беше присъдена на театър „Класика“ при ПГПЗЕ "Захарий Стоянов“ – Сливен, който представи „Има един народ: Легенда за Хаджията“ с автор и режисьор Соня Келеведжиева.

 

Специалната награда на журито за извънучилищна формация отиде при Театрално студио „Маска” към Общински младежки дом - град Русе за постановката „Сцената е моят дом- театрални упражнения” с художествен ръководител Мина Маринова.

 

При закриването на фестивала бяха връчени още награди в различни възрастови групи, за най-добри мъжка и женска роли, за актьорско майсторство и др.

 

Националният детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ се провежда за четвърта поредна година. Целта е да се дава възможност за национална и международна изява на детските и младежки театрални трупи. Провежда се под патронажа на Общински съвет-Сливен. Организатор е Народно читалище „Зора 1860“-Сливен. Партньори на фестивала са Община Сливен, Областна администрация-Сливен, Регионално управление на образованието-Сливен и Младежки дом-Сливен.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев