СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА ДЪРЖАВНИЯ ИНДИВИДУАЛЕН ШАМПИОНАТ ПО СПОРТНА АКРОБАТИКА

...
12.06.2021 / 11:56

Младите български надежди на спортната акробатика събра тази събота и неделя в Сливен вторият кръг от Държавния индивидуален шампионат за най-големите.

Сред гостите в спортната зала „Васил Левски“ днес беше и зам.-кметът Пепа Чиликова, която даде официалния старт на състезанието.

„Надявам се предстоящите дни от състезанието да ви донесат много успехи, да възнаградят вашите усилия и да ви провокират да дадете най-доброто от себе си. Използвам случая от името на кмета на община Сливен Стефан Радев и от мое, да честитя 10-годишния юбилей на нашия Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, който през годините донесе много отличия и поводи за гордост на града ни! Вие успяхте да се утвърдите с традиции в този вид спорт и аз ви пожелавам да бъдете здрави, да надграждате постигнатото и още по-високи върхове!“, заяви зам.-кметът.

Приветствие към състезателите и треньорите отправи и Генералният секретар на Българската федерация по акробатика Недко Костадинов, който им пожела успешно представяне в държавния шампионат и в предстоящото Световно първенство по акробатика в Женева, Швейцария.

Във втория кръг от Държавния индивидуален шампионат в Сливен сили ще премерят 114 състезатели от 17 клуба в страната. Финалите започват в неделя, 13 юни от 8.30 часа.

Сред присъстващите на днешното официално откриване бяха още първата българска световна шампионка по акробатика в женските двойки Калинка Лечева, председателят на спортната комисия към Общински съвет-Сливен Пламен Крумов, директори на институции, партньори и др.

Домакинството се осъществява със съдействието на Община Сливен, Министерството на спорта и Българска федерация по спортна акробатика.

 

 

 

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев