В СЛИВЕН ДНЕС СЕ ОТКРИВА ДВАДЕСЕТ И ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКАТА КНИГА

...
09.06.2021 / 11:52

Двадесет и третото издание на провеждания през месец май Национален фестивал на детската книга – Сливен ще се състои от днес до 11 юни. По традиция в празнично украсеното фоайе на Драматичния театър “Стефан Киров” в Сливен началото дава кметът на Община Сливен, председател на Организационния комитет. Организатор на инициативата е Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен в партньорство с Министерството на културата, Община – Сливен, Областна администрация – Сливен, Държавна агенция за българите в чужбина, най-големите детски издателства и др.

Единственият форум в България посветен изцяло на детската книга, на проблемите свързани с нейното издаване, разпространение и четене тази година ще премине под патронажа на Министерството на културата. Събитието тази година ще премине в различен формат, с повече прояви на открито и при строго спазване на въведените противоепидемични мерки, съобщи Росица Петрова- директор на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен.

Вече 23 години Фестивалът реализира много успешно няколко основни цели – популяризира творчеството на съвременните български детски автори, които творят както в страната, така и извън нейните граници, активно съдейства за подобряване на взаимодействието между авторите, илюстраторите, издателите и разпространителите на детски книги, предизвиква дебат и влияе на издателските политики, налага нови модели за създаване на интерес към книгите и четенето, чрез многобройни конкурси и пленери вдъхновява децата към творчество, а Националната награда „Константин Константинов“ вече 18 години е стимул за развитие на писането и публикуването за деца.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев