ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УВАЖИ ПРЕМИЕРАТА НА НОВАТА КНИГА "ПОВРАТИ" НА ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ

...
05.06.2021 / 14:07

Новата книга „Поврати“ на Георги Йорданов бе представена снощи в София, в присъствието на десетки деятели на науката и културата, творци и публицисти, общественици. Гост на премиерата в големия салон на Българската академия на науките бе областният управител Минчо Афузов. Той подари на автора албум с фотоси от Сливен. Градът под Сините камъни вълнува силно и днес известния интелектуалец, бивш министър на културата и политик, по собствените му думи. „През годините Георги Йорданов има безспорен принос за развитието на културния живот в Сливен и Сливенския край. Подобни личности са явление в обществения живот, без значение на политическата конюнктура. За мен е радост, че макар и от друго поколение, имам честта да го познавам“, каза областният управител.

 

„Поврати“ е третата и последна книга от поредицата „Притаени мигове“ на издателство „Захарий Стоянов“. Акад. Георги Марков я оценява като ценен извор на съвременната текуща история. „В тази умна книга е пресъздаден духът на две епохи, преживени от днешните поколения, който трудно се долавя от архивните документи. Живата история ни изненадва с разкритията на важни обстоятелства, за чието съществуване не сме предполагали“, казва академикът. Оценката на специалистите е, че само за няколко години трилогията „Притаени мигове“ е превърнала Георги Йорданов в летописец на двете „времена“ в новото българско развитие.

 

Георги Йорданов е роден през 1934 г. в Твърдица. Завършил е мъжката гимназия в Сливен, а след това – право в СУ „Св. Климент Охридски“. Бил е зам. председател на МС /1979-87 г./, министър на културата, председател на Съвета за духовно развитие. Негови са заслугите Сливен да стане домакин на националните празници за култура и изкуство „Сливенски огньове“, за разкриването на престижни учебни заведения. И преди, и сега оказва подкрепа на изявени творци и интелектуалци.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев