ПРИЕМЪТ НА УЧЕНИЦИТЕ В I КЛАС ЩЕ СТАРТИРА В 13 ЧАСА НА 1 ЮНИ

...
27.05.2021 / 15:20

Новият график на дейностите по приема на учениците в I клас, е вече утвърден. Родителите могат да се запознаят с него от раздел „График на дейностите“ на специализирания сайт за прием: https://priem.sliven.bg:3443/

Модулът за регистрация на заявления за първото класиране ще бъде активен от 13 ч. на 1 юни до 23,59 ч. на 4 юни, а свободните места ще бъдат оповестени в специализирания сайт до 12 ч. на 1 юни.

До края на м. юни ще бъдат осъществени три класирания, а в съответствие с разпоредбите на чл. 5 от Наредба за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на община Сливен (приета с Решение № 529/26.01.2017 г. на Общински съвет-Сливен, след приключване на третото класиране, родителите на незаписаните деца подават заявления за записване в училищата, в които има останали свободни места.

Водещ критерий при приема за учебната 2021/ 2022 г. отново е близостта на училището до постоянния/ настоящия адрес на детето. Децата се подреждат в четири групи в зависимост от периода на уседналост в низходящ ред според получения сбор от точките по отбелязаните критерии. При равни условия се класират на случаен принцип със случайни числа, чрез компютърната система. Важно е да се отбележи, че при класирането, регистрационният номер, датата и часа на регистрация, не се взимат предвид. Родители и деца, които по някаква причина не фигурират в Локална база данни „Население“ на община Сливен, но имат адресна регистрация на територията на общината, могат да получат входящ номер само на място в училището, за което кандидатстват по първо желание.

Община Сливен напомня, че след записване на класирано дете, отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището (изтегляне на документите му) и подаване на ново заявление в системата за електронен прием, в сроковете, посочени в графика за прием.

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия си номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление. Ако детето не е класирано заявлението му за участие автоматично се прехвърля към следващото класиране.

По възникнали въпроси или неясноти родителите могат да се обръщат за съдействие към училищата или към Община Сливен.

 

В прикачения по-долу файл, може да се запознаете с утвърдения график на дейностите по приемането на ученици в първи клас в училищата на територията на община Сливен за учебната 2021/2022.

 

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев