ОБЩИНСКИ ФОРУМ ЗА МЛАДШИ УЧИТЕЛИ

...
21.05.2021 / 14:56

Общински форум за младши учители се проведе в Сливен в навечерието на 24 май, Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Осем младши учители споделиха пред гостите в зала „Сливен“ причините да изберат тази професия след като години са се реализирали на друго професионално поприще и други техни млади колеги. Тяхната публика бяха ученици от сливенски гимназии и учители.

 

Кметът Стефан Радев поздрави учителите и техните гости и заяви, че в живота на българина учителят винаги е заемал особено място и затова имаме празник на писмеността.

 

„Неслучайно борбата за национално образование и просвещение е била един от стълбовете на национално освободителната ни война. Днес образованието продължава да бъде също толкова важно за всеки един от нас. Радвам се, че политиката на управлението през последните години започва да дава резултати и много млади хора се насочват към професията на учителя. Искам да поздравя участниците за избора им. С някои от тях съм работил и вярвам, че ще продължат със същия плам на новото поприще. Вярвам, че можем да запалим още будни млади хора, да имаме все по-добро образование, защото то е ключът към успеха, към щастливия и пълноценен живот“, каза в словото си кметът.

 

Младите учители, които споделиха причините за своя избор бяха:

 

Николина Велчева – актриса от сливенския театър, играла на почти всички сцени в България. Сега е учител по философия в Професионална гимназия по текстил и облекло «Добри Желязков». Тя е и инициатор на Общинския форум за младши учители.

 

Гергана Стоянова, която 17 години работи като журналист и специалист връзки с обществеността, от 2017 година е учител в ОУ „Елисавета Багряна“.

 

Благовеста Желязкова – талантлив художник и галерист, който от 2019 година е преподавател в Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“.

 

Мария Желева – музикален педагог и създател на вокално студио „Усмивка“. От тази учебна година е учител по музика в СУ “Йордан Йовков“

 

Иван Стоянов – музикант-инструменталист, работил като концертмайстор. Понастоящем любим учител по музика в ОУ «Братя Миладинови»

 

Евгения Узункирова – вдъхновител на учениците да изразяват своя вътрешен свят в поезия и проза. Учител е по български език и литература в ПМГ „Добри Чинтулов“.

 

Таня Стоянова – От 2017 година работи в ППМГ „Добри Чинтулов“ като учител по информатика, информационни технологии и математика.

 

Мирослав Иванов - Живял е дълги години в Англия, Португалия и

 

САЩ, за да се върне един ден в България и да стане учител по география и икономика в Професионална гимназия по текстил и облекло «Добри Желязков».

 

 

 

Събитието се състоя с подкрепата на Община Сливен, РУО – Сливен и Общински координационен съвет на синдиката на българските учители – гр. Сливен, с председател – Иван Господинов, Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“, Сливен, с директор Даниела Караманова.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев