ЗАПОЧВА БЛАГОУСТРОЯВАНЕТО ОКОЛО НЯКОЛКО ЖИЛИЩНИ БЛОКА В КВАРТАЛ „ДРУЖБА“

...
21.05.2021 / 12:19

Благоустрояване на прилежащите площи към жилищни блокове с номера 9, 11, 12, 13, 15 и 16 в квартал „Дружба“, както и зелените парцели между тях, стартира днес. Кметът Стефан Радев и управителят на фирмата-изпълнител Господин Господинов подписаха Акт, образец 2 за стартиране на строителството.

 

„Продължаваме със стартирането на обекти, които са насочени към инвестиции в гъсто населени квартали. Отново казвам, че тези проекти са много важни. От една страна – да обърнем сериозно внимание на кварталите, а от друга – да ги използваме като модел за облагородяването и на други терени в тези квартали“, каза кметът. Той припомни, че финансирането беше осигурено от икономии, направени от Община Сливен по програмата „Региони в растеж“ и управляващият орган разреши вместо парите да се връщат в Европейския съюз, да се направи допълнителен проект за тези терени в трите квартала. Кметът подчерта, че качеството е много важно и стриктно ще се съблюдава за изпълнение на най-високо ниво.

 

На мястото на премахнатите незаконни гаражи в района ще бъдат оформени площадки за отдих. Ще бъдат изградени две детски площадки за деца до 3 години, две детски площадки за деца от 3 до 12 години и открита детска сцена. В плана е включена и комбинираната спортна площадка с зад блок 12 игрище за баскетбол и волейбол, тенис на корт и тренировъчна стена за тенис. Ще бъдат поставени фитнес уреди на открито и две маси за тенис. Предвидено е озеленяване на терена, засаждане на храсти и дървета, както и монтиране на нови паркови стълбове. Извън съществуващите паркинги ще бъдат изградени 146 нови паркинг места. На някои от зоните ще бъдат монтирани камери за видоенаблюдение.

 

Изпълнител на дейностите в квартал „Дружба“ е „Суперстрой инженеринг“ ЕООД, гр. Ямбол. Срокът за изпълнение е 320 календарни дни. Дейностите са по проект на Община Сливен „Подобряване на градската среда на Сливен – етап ІІ“., който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и съфинансиране от националния бюджет. Проектът включва терени в трите големи квартала – „Сини камъни“, „Дружба“ и „Българка“. На 14 май започна благоустрояването на прилежащите площи към жилищни блокове № 21, 22, 23, 24 и 27 в квартал „Сини камъни“. Предстои начало на дейностите и в квартал „Българка“, които ще бъдат около блокове 37, 33, 32, 31 и 20.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев