СТЕФАН РАДЕВ: ПРОЕКТИТЕ В ТРИТЕ КВАРТАЛА ЩЕ СА МОДЕЛ ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕ И НА ДРУГИ РАЙОНИ В ГРАДА

...
14.05.2021 / 13:20

Проектите за благоустрояването на участъци от кварталите „Сини камъни“, „Дружба“ и „Българка“ са много важни за нас, защото чрез тях ще проверим как работи моделът за облагородяване на жилищните квартали. Това заяви кметът Стефан Радев по време на стартиране на строителната площадка за благоустрояване на терен в квартал „Сини камъни“. Предстои стартиране на дейностите в „Дружба“, и „Българка“.

Кметът подчерта, че има много работа по облагородяването в града с тенденция за изграждане на паркоместа за сметка на старите незаконни гаражи, с много детски площадки и осигуряване на зелена среда.

„Искаме Сливен да е зелен и това ще е акцент на тези проекти. Разбира се ще се работи за транспортния достъп, осветление, и се надявам този район има съвсем друг облик. Много важно за нас как ще се развие този проект, за да го използваме като модел за по-нататъшна работа“, каза още кметът.

Той се надява, че дейностите ще бъдат извършени много добре, защото Общината държи на качеството и призова изпълнителя към пълна мобилизация.

Стефан Радев заяви още, че се работи в посока подобряване комуникацията с гражданите. Затова проектът е презентиран от самото начало и са направени промени по предложение на гражданите, които живеят в района.

„Това трябва да е начин на работа, чрез който решаваме какво и как да инвестираме в диалог и комуникация с общностите, които живеят на дадено място като най-заинтересовани от това, което се случва“, допълни кметът.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев