ЗЕЛЕНИ КОРИДОРИ ЩЕ ИМА И В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

...
07.05.2021 / 14:12

Зелени коридори за ваксиниране ще бъдат отворени и през почивните 8 и 9 май, съобщиха от Областния кризисен щаб. На 8 май желаещите да се имунизират могат да направят това в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ от 10 до 15 часа и в МБАЛ „Хаджи Димитър“ от 16 до 17 часа. На 9 май ще се извършват имунизации от 16 до 17 часа в МБАЛ „Хаджи Димитър“. И през двата дни ще се използва информационна РНК-ваксина, уточниха от РЗИ.

На 6 май са ваксинирани 117 души – първа доза на лица в зелените коридори и втора доза, поставена от общопрактикуващи лекари на техни пациенти. До момента в имунизацията са обхванати общо 16 346 жители на областта, като 4 437 от тях са получили по две игли.

В четвъртък изписаните са над два пъти повече от заболелите. Излекувани са 37 души, установени са нови 17 случая на заболяването. За съжаление, почина пациент на 80 години с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

485 са болните в областта към момента. Те са жители на 67 от 110 населени места в Сливенска област. Най-много са болните в областния център Сливен – 284 души.

369 от диагностицираните лица провеждат лечението си в домашна изолация, под наблюдението на личните лекари. 116 души са хоспитализирани. Здравните власти отчитат по-малък натиск върху болничните заведения, което се дължи на занижения брой заболели.

Областният щаб благодари на гражданите за отговорното спазване на противоепидемичните мерки. Въпреки наличието на благоприятни тенденции, щабът напомня, че носенето на предпазни маски за лице, физическата дистанция и дезинфекцията остават задължителни в закрити публични площи.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев