СТАРТИРА КОЛОЕЗДАЧНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА КУПА „МИЛКО ДИМОВ – ИЛИЯ КРЪСТЕВ“ В СЛИВЕН

...
01.05.2021 / 14:41

13-ото издание на колоездачното състезание за Купа „Милко Димов – Илия започна днес в Сливен. Над 200 състезатели се наредиха на стартовата линия за „Изкачване на връх Българка“.

 

Официалният старт на превърналата се в традиция за града спортна надпревара беше даден от зам.-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

 

„За мен е удоволствие да открия 13-ото Колоездачно състезание за Купа „Милко Димов-Илия Кръстев“. За поредна година Сливен е домакин и се радвам, че то се превърна в традиция за нашия град, който има дългогодишна история в колоезденето! От мое и от името на кмета Стефан Радев искам да ви пожелая да бъдете здрави, да постигате още много успехи и безинцидентни финали. На добър час!“, заяви зам.-кметът Чиликова. Тя пожела на всички светли Великденски празници.

 

Маршрутът включва централния градски площад, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Елисавета Багряна“, ул. „Абланово“ и ул. „Орешака“. Острият старт ще бъде даден от местността Селището. Награждаването на състезателите ще се състои на чешмата в местността Абланово, където е финалът.

 

По-рано през деня, от 11 ч., пред паметника на Хаджи Димитър се проведе и спортна надпревара за деца от 9 до 14 години.

 

Колоездачното състезание по традиция се провежда през месец май и е в памет на най-известните български колоездачи за всички времена Милко Димов и Илия Кръстев. Организатор е Колоездачен клуб „Сините камъни“, със съдействието на Община Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев