АКЦЕНТИ ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКАТА КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО И ТРАНСПОРТ ПО ПЪТИЩАТА

...
28.04.2021 / 17:22

На свое заседание днес Общинската комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата взе решение да бъде въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 20 т. по общински път Твърдица-Сливен със съответните пътни знаци. Като основен мотив за това от комисията изтъкнаха нарушаване целостта на пътната настилка, причиненото от ежедневното преминаване на тежкотоварните камиони, както и множество постъпили сигнали от жителите на селата Гавраилово, Селиминово и Чинтулово. Мярката няма да важи за селскостопанската техника. Ограничение с пътни знаци с режим на действие ще бъде въведено за тежкотоварните камиони относно честото им навлизане по главните булеварди в централната градска част и други пътни участъци. Свободното им движение ще бъде позволено във времето от 22 ч. до 6 ч., с цел да не се създават предпоставки за пътни инциденти и задръствания.

По отношение на предложението за изграждане на изкуствени препятствия за обезопасяване на централната улица в село Сотиря, комисията реши, че ще бъде изготвено становище до Областно пътно управление-Сливен, тъй като участъкът е част от републиканската пътна мрежа.

На заседанието комисията разгледа няколко предложения за изграждане на препятствия за ограничаване скоростта на движение и единодушно беше прието, че такова изграждане е нецелесъобразно. За част от предложенията ще бъде извършено обследване, резултатите, от което ще бъдат обсъдени на следващото заседание.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев