ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи през почивните дни

...
26.04.2021 / 11:09

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 23 до 26 април полицейски екипи са извършили 632 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 131 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 38 акт по чл.209а от Закона за здравето и 1 протокол за предупреждение.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен и служители на отдел „Разследване“ в ОДМВР-Сливен за кратко време са установили извършител на тежко криминално престъпление. Полицейските служители започват работа по случая на 24 април след получен сигнал от болнично заведение в град Сливен за починал 49-годишен мъж, вследствие на нанесен побой. Той е потърсил медицинска помощ на 23 април след влошаване на здравословното състояние. За случая е уведомена Окръжна прокуратура- Сливен. В хода на разследването се установява, че на 21 април, около 04,00 часа, в село Мечкарево е възникнал конфликт, прераснал в сбиване, между починалия и трима мъже от същото село. За кратко време тяхното местонахождението е установено. Със съдействието на СПС-СДВР те са задържани в град София.

Тримата са отведени в РУ-Сливен и първоначално задържани за 24 часа. След извършени множество процесуално-следствени действия като извършител на престъплението е установен единият от задържаните-41-годишен мъж от село Мечкарево. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

На 23 април, в 16,00 часа, в района на кръстовище с булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“ в град Сливен, е възникнало пътно произшествие с пострадал. Инцидентът е станал между лек автомобил „Пежо 206“, управляван от водач на 59 години, и велосипедист на 12 години. От произшествието е пострадал велосипедистът, който е получил фрактура на ръката. Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. Участниците в произшествието са от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора:

Служители на РУ-Нова Загора работят по заявена кражба на оградни пана в село Пет могили. През нощта на 24 срещу 25 април от дворно място в селото са откраднати 7 броя оградни пана от имот, собственост на 48-годишен мъж от село Знаменосец, общ. Раднево. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Притежание на наркотици е установено от полицейски служители в град Нова Загора. На 25 април, около 12,50 часа, на кръстовище в града е извършена проверка на 44-годишен мъж от Нова Загора. В него е намерена и иззета суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Той е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: На 23 април, в 23,20 часа, в РУ-Котел е получено съобщение за настъпило пътно произшествие. На пътя между град Котел и село Градец, в района на км.47.400, е катастрофирал лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от водач на 47 години от град Котел. При проверката се установява, че водачът е неправоспособен и във видимо нетрезво състояние. Той е отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол. Отведен е в РУ-Котели и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: Мъж на 49 години е хванат при опит за кражба от жилище, собственост на 84-годишна жена, в град Твърдица. На 25 април, около 11,30 часа, извършителят е забелязан от съсед, който го задържа до идването на полицейския екип. Направен е опит за кражба на инструменти и други вещи. П.П. е отведен в РУ-Твърдица и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДБПЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия в дните от 23 до 26 април. Два от сигналите са били фалшиви- за катастрофирал лек автомобил в село Кортен и пожар в къща в село Градец.

 

На 24 април, в 19,00 часа, екип на РСПБЗН-Сливен е гасил пожар, възникнал в ел.табло на жилищен блок в кв.“Даме Груев“. Пострадали няма. Унищожено е ел.таблото и опушени стени 100 кв.м.. Спасена е сградата.

 

Своевременно са ликвидирани пожари, без причинят преки материални щети, възникнали в контейнер за отпадъци и мазе на жилищна сграда в град Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев