562 ДУШИ СА ВАКСИНИРАНИ ЗА ДЕН В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
22.04.2021 / 17:41

562 души, жители на различни населени места от четирите общини в Сливенска област, са ваксинирани на 21 април, съобщиха от Областния кризисен щаб. По-големият брой на имунизираните се дължи на факта, че ваксинации бяха извършвани и от общопрактикуващите лекари, уточниха от РЗИ. В началото на седмицата те получиха РНК-ваксини за хронично болни и лица над 65 години от пациентските им листи. Очаква се през следващата седмица имунизацията в кабинетите на семейните доктори да продължи със същите темпове. По график продължава работата и на ваксинационните центрове. От началото на кампанията в областта досега са обхванати 12 381 души, като 2 344 от тях са получили по две дози и имунизационният процес при тях е завършен.

 

През последното денонощие са заболели 43 жители на областта. Сред тях са лекар и клиничен лаборант. Излекувани са 48 души. За съжаление, починаха четирима пациенти с COVID-19 и други заболявания на възраст 50, 67, 81 и 86 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Към момента в болнични заведения са 177 души с COVID-19. В домашна изолация, под наблюдението на личните си лекари провеждат лечението си 670 болни.

 

Областният щаб напомня на гражданите, че правилното носене на предпазните маски, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция ограничават разпространението на вируса

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев