13 ДУШИ СА БОЛНИТЕ В СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР

...
15.04.2021 / 13:13

Установеното огнище на COVID-19 в затвора в Сливен обхвана 13 души, съобщиха от Областния кризисен щаб. Диагностицирани са 9 лишени от свобода жени и четирима служители. Лишените от свобода са изолирани от останалите. Грижата за тях и лечението се осъществяват от медицинския център към затвора. Служителите са под домашна карантина. Лекуват се под наблюдението на личните си лекари. От РЗИ съобщиха, че състоянието на всички заболели е относително добро и не се налага хоспитализация. През последното денонощие нови заболели – лишени от свобода или служители, няма.

 

През последното денонощие 51 души са новозаболелите в областта. 164 души са излекувани.

 

За съжаление, починаха двама пациенти с COVID-19, на възраст 65 и 81 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

258 души са ваксинирани на 14 април. С тях общият брой на ваксинираните жители на областта от началото на кампанията досега възлиза на 11 120, като 1 815 от тях са получили и втора доза.

 

През следващата седмица общопрактикуващите лекари ще получат РНК-ваксини за имунизация с първа и втора игла на пациентите от техните листи.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев