НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ – 200 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ“ СЕ ПРОВЕЖДА НА 12 И 13 АПРИЛ

...
12.04.2021 / 13:21

Кметът Стефан Радев участва в Научна конференция с международно участие „Георги Стойков Раковски – 200 години безсмъртие“, която се провежда на 12 и 13 април. Тя е по повод 200-годишнината от рождението на великия българин - 14 април. Домакин на двудневния форум е Военната академия, носеща неговото име. Заради епидемичната обстановка в страната конференцията се провежда частично онлайн и присъствено.

В поздравление до организаторите и участниците в конференцията кметът Стефан Радев подчертава, че конференцията е важна част от събитията, организирани от Инициативния комитет, в който членува и сливенският кмет.

„Раковски е основател на Първата българска легия, в която участват и други наши борци за свобода, сред които Васил Левски, Стефан Караджа, Васил Друмев и много други. Обединител в освободителната борба и изявен публицист, той оставя не само ярка следа и завет за поколенията, но и изписва с златни букви името си в нашата история!“, пише още в поздравлението на сливенския градоначалник. От свое име и от името на сливенската общност кметът Радев уверява, че за Сливен е чест да участва в честванията на годишнината, в които се включват и сливенски културни институти, читалища и училища.

„Вярвам, че въпреки сложната и динамична обстановка в момента, ще успеем да отдадем почит, да изразим гордостта си и да запознаем младите с нашата родова памет и великите дела на предците ни!“, пише в заключение Стефан Радев.

По време на откриването на научния форум беше представен доклад за дейността и живота на Раковски от началника на академията генерал-майор д-р Груди Ангелов, който е и председател на Инициативния комитет за тържествено отбелязване на годишнината.

В рамките на двата дни работата на научната конференция ще протече в тематични кръгове, свързани с многопластовата личност на Раковски.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев