ОТ 6 ДО 9 АПРИЛ ОТВАРЯТ „ЗЕЛЕН КОРИДОР“ ЗА ВАКСИНИРАНЕ В БОЛНИЦА „АМБРОАЗ ПАРЕ“

...
06.04.2021 / 11:26

Желаещите имунизация срещу COVID-19 могат да обявят желанието си при личните лекари, които от своя страна заявяват необходимите количества за седмицата към РЗИ-Сливен. При доставка на ваксини, всеки общопрактикуващ лекар получава ваксина, която да приложи в рамките на същата седмица, като обявява на видно място в практиката си ред и часови график за извършване на ваксинации срещу COVID-19 на пациентите от своята пациентска листа. С предимство са лицата от фаза IV на Националния ваксинационен план: Възрастни хора на и над 65-годишна възраст и лица с придружаващи хронични заболявания, съобщиха от РЗИ..

 

В разкритите временни специализирани имунизационни кабинети на територията на област Сливен, по график, продължават да се ваксинират изявилите желание, необхванати лица от I-ва, II-ра и III-та фаза, определени в Националния ваксинационен план: медицински персонал на лечебни заведения за извънболнична и болнична помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник-фармацевти и друг помощен персонал; потребители и персонал на социални институции, педагогически специалисти, служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности и се поставя втора доза на имунизираните вече в тези кабинети лица.

 

Записаните в електронния портал за регистрация лица в момента се имунизират с векторна ваксина. Записалите се за имунизация при общопрактикуващ лекар, който не е техният личен лекар се пренасочват за обхващане към кабинети в РЗИ-Сливен или Военна болница.

 

Всички желаещи да се ваксинират и нямат записан час, могат да го направят в „зелен коридор“ от 13.00 до 15.00 ч. на 06.04., 07.04., 08.04 и 09.04.2021г. във временен имунизационен пункт на „Специализирана хирургична болница за активно лечение „Амброаз Паре “ ООД, гр. Сливен.

 

Имунизации в зелените коридори се извършват само с векторна ваксина.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев