ПРОДЪЛЖАВА УСПЕШНИЯТ ПРОЕКТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ОХРАНА НА ЗЕМЕДЕЛСКАТА ПРОДУКЦИЯ В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА

...
05.04.2021 / 14:27

За четвърта година в община Сливен ще се осъществи проектът по опазване на селскостопанската продукция на малки и средни земеделски производители в населените места. Основната идея е възстановяване на традицията с въвеждане на полски пазачи /пъдари/ отпреди години.

От 1 май до края на месец октомври към „Общинска охрата и СОТ“ ще бъдат назначени 25 човека, които ще имат ангажимент за опазване на земеделската продукция, със съдействието на полицията и местните кметове. Обособени са пет центъра – град Кермен и селата Жельо войвода, Самуилово, Гавраилово и Злати войвода. Всеки от центровете ще разполага с по един автомобил.

Проектът стартира през 2017 година по идея на кмета Стефан Радев във връзка с необходимостта от подкрепа на малките производители и жителите на населените места заради зачестили посегателства и кражби на тяхната продукция. Единствено през 2020 година проектът не се реализира заради възникналата пандемия от коронавирус и финансовите последствия от нея.

В момента тече подготовката за реализацията през тази година. Управителят на „Общинска охрана и СОТ” Петко Чолаков заяви, че има огромен ефект от инициативата и определи проекта като уникален за страната.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев