ОТВАРЯТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, ТЕАТРИ, ЗАВЕДЕНИЯ, ЗАЛИ ЗА ФИТНЕС

...
01.04.2021 / 10:54

Министърът на здравеопазването нареди временни противоепидемични мерки, считано от 1 април, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

От днес, четвъртък, се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30 процента от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство. Допускат се и посещенията на залите за фитнес, спортните зали и клубове, плувни басейни и комплекси при използване на не повече от 30 процента от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 метра.

 

От 1 до 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. метра, предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект. Посещенията в заведения за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи – тераси, градини и др., при ограничено работно време от 6 до 23 часа. Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано-баровете и нощните заведения, които остават затворени до края на април.

 

От понеделник, 5 април, възобновяват работата си детските ясли и градини. От 12 април, след края на пролетната ваканция на учениците, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас. Графикът ще бъде оповестен през следващата седмица. От 12 април се допускат груповите дейности в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.

 

Пълният текст на заповедта на здравния министър – в прикачения файл.

Прикачени файлове към новината

... [621KB]
 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев