ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи за Последното денонощие

...
31.03.2021 / 09:20

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 202 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 49 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 5 акта по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Нова Загора: Задържан е 24-годишен мъж от село Градец, взломил вендинг автомат за кафе в новозагорското село Радецки. Сигналът е подаден вчера от собственика. Автоматът е взломен през нощта на 29 срещу 30 март. Откраднати са 120 лева на монети. След проведените издирвателни действия извършителят е задържан. Направил е пълни самопризнания и е върнал част от откраднатата сума. По случая в РУ-Нова Загора е започнато бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са ликвидирали своевременно произшествия, без да причинят преки материални щети. Гасени са 3 пожара, възникнали в сухи треви в град Твърдица, контейнер за битови отпадъци и запалено дърво в град Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев