ОБЩИНА СЛИВЕН ПОИСКА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНО ПОЛЗВАН ОБЩИНСКИ ИМОТ В КВ. „РЕЧИЦА“

...
30.03.2021 / 16:01

Със заповед на кмета на община Сливен е наредено изземване на общински имот, намиращ се край гробищния парк в квартал „Речица“ – улица, общинска собственост, която е част от плана на квартала.

 

В момента достъпът до пътя е възпрепятстван неправомерно чрез метална врата, на която има надпис „Частна собственост, влизането забранено“. Общинската власт е поискала вратата да бъде премахната доброволно. След изтичане на законоустановените срокове за това, следва принудително осигуряване на достъп до улицата.

 

С освобождаването на пътя ще се осигури вход към южната страна на гробищния парк, където има свободни терени, и до който не може да се достигне от северната част. Целта на Общината е този участък да се използва по предназначение, тъй като капацитетът на останалата част е изчерпан.

 

Гробищният парк съществува от 19 век и за ползването му не се налага разширяване, а облагородяване на изоставено място. Необходимо е да се извърши разчистване и парцелиране на южния участък, тъй като не е ползван от доста години. С това жителите на „Речица“ ще могат да осигурят последен дом на близките си.

 

„Тези усилия на Общината ще доведат до решаване на сериозен проблем за жителите на квартала, защото другият вариант е да погребват своите близки на новите гробища в Сливен, което създава неудобство. Това, което прави Общината, е много добро и оценяваме усилията, които се полагат“, каза кметският наместник на „Речица“ Христина Блецова.

 

„В община Сливен частни улици няма. Възпрепятстването на достъпа с врата или бариера е неправомерно. Собствениците явно нямат намерение да осигурят достъп на хората и се опитват да превърнат това в политически въпрос. Освен това се опитват да окажат натиск на съда чрез поредица от протести. Надявам се обаче скоро жителите на квартал „Речица” да имат достъп до улицата и да създадем повече възможности за хората, в един от най-деликатните моменти от живота им”, коментира кметът на Сливен Стефан Радев.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев