СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ В СЛИВЕН И СЕЛАТА

...
29.03.2021 / 13:28

Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност е проведена от служители на РУ-Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас на територията на града и малките населени маста в община Сливен. Акцията е осъществена за времето от 22 до 26 март под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен, след извършен анализ на оперативната обстановка с цел пресичане и разкриване на престъпления срещу личността и собствеността.

 

В РУ-Сливен са задържани извършителите на 9 престъпления- кражба на мотофреза на стойност 1800 лева от имот в село Горно Александрово, задържан е 26-годишен криминално проявен мъж от същото село; Задържан е 22-годишен мъж, без криминални прояви, който на 7 октомври миналата година, като муле на телефонни измамници, е взел сумата от 1650 лева от 74-годишна жена и задържал парите за себе си/ част от сумата е възстановена/; 20-годишен мъж, криминално проявен, е задържан за кражба на стока от хранителен магазин в град Сливен; Инспектори от „Детска педагогическа стая” са започнали работа с момче на 12 години от град Сливен, за отправяне на заплаха; В село Сотиря е установен случай на нерегламентиран превоз на хора срещу заплащане от 45-годишен мъж от град Сливен; В сливенския квартал „Дружба“, са задържани мъж на 27 години и 32-годишна жена за притежание на наркотични вещества-марихуана; 27-годишен водач на лек автомобил „Фиат“ е хванат да управлява след употреба на метамфетамин; 31-годишен мъж от село Селиминово е задържан, след като е опитал да осуети проверка по ЗДвП, избягал е от проверяващия екип и се е укрил.

 

Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни и бързи производства под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

 

По време на операцията са констатирани множество нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на община Сливен. Осъществен е контрол на криминалния контингент и лица, склонни към извършване на противоправни деяния.

 

Съвместните операции на полиция и прокуратура по противодействие на битовата престъпност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев