СИТУАЦИЯТА С КОРОНАВИРУСА В СЛИВЕН Е ПОД КОНТРОЛ

...
26.03.2021 / 15:40

Ситуацията в Сливен е под контрол и поздравявам кмета Стефан Радев за допълнителните противоепидемични мерки, предприети от Общината за безопасното протичане на изборния ден, заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на днешното си посещение в областната болница „Д-р Иван Селиминиски“. Там той се срещна с кмета Стефан Радев и директора на болничното заведение д-р Васислав Петров, с които заедно посетиха отделения за лечение на пациенти с коронавирус и Центъра за спешна медицинска помощ.

„Сливен ще се справи с натиска върху здравната система, която има в момента. Много млади и работещи хора видях днес в болницата, в това число и доброволци. Тяхната помощ ми дава уверението и е добър белег за успешна работа“, коментира след обиколката пред журналисти здравният министър и подчерта, че въпреки натиска над лечебните заведения, болницата в Сливен се справя добре.

Той информира, че в понеделник лечебното заведение ще получи необходимото количество от антивирусното лекарство „Ремдесивир“ срещу коронавирус, допълнително ще бъдат осигурени и десет броя кислородни концентратори. По отношение на необходимостта от кръвна плазма на болницата, Костадин Ангелов заяви, че ще бъде пренасочено достатъчно количество от биологичния продукт от София и Стара Загора. Пред медиите министър Ангелов заяви още, че в понеделник се очаква да пристигне поредна доставка от ваксини, които ще бъдат разпределени в градовете в страната.

По отношение на изпълнението на медицинския протокол за предстоящите парламентарни избори на 4 април, министърът заяви, че няма притеснения за изпълнението му. Той поздрави кмета Стефан Радев за допълнителните противоепидемични мерки от страна на Община Сливен и особено с осигуряването на безплатни бързи тестове за членове на секционните избирателни комисии, при желание от тяхна страна.

„Използвам случая да апелирам още веднъж всички български граждани и да ги уверя, че изборният ден ще протече безопасно, както за гласоподавателите, така и за членовете на секционните избирателни комисии“, посочи още министър Ангелов.

 

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев