НАГРАДА ОТ ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ЗА ОБЩНОСТНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА И СЕМЕЙСТВА ПОЛУЧИ ОБЩИНА СЛИВЕН

...
25.03.2021 / 18:02

Община Сливен получи наградата Отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ на Държавната агенция за закрила на детето. Това стана ясно по време на онлайн церемония по награждаване на победителите в надпреварата. Призът беше връчен за устойчиво развитие и високо качество в предоставяните услуги в създадения Общностен център за деца и семейства през 2016 година. До момента в центъра е оказана подкрепа на над 200 деца и семейства. В него работят различни специалисти – логопед, психолог, рехабилитатор, педагог, социален работник, стоматолог, медиатор и др. В него е изградена сензорна стая за деца със специални образователни потребности и лятно училище.

 

Община Сливен беше номинирана заедно с още 192 институции и организации от цялата страна.

 

Заместник-кметът Пепа Чиликова благодари от името на кмета Стефан Радев и увери, че Община Сливен ще продължи с предоставянето на качествени социални услуги, най-вече в подкрепа на децата и техните семейства.

 

Социалният министър Деница Сачева и председателят на Държавната агенция за закрила на децата д-р Елеонора Лилова приветстваха участниците в церемонията и ги поздравиха за всеотдайността, с която работят за децата.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев