ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОССЕ ПОСЕТИХА ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

...
23.03.2021 / 16:13

Представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ посетиха на 23 март областната администрация. Керстин Брьоринг от Германия и Роман Русу от Молдова са със статут на дългосрочни наблюдатели. Те се срещнаха със зам.областния управител Камен Костов и гл. секретар на администрацията Кирил Аврамов.

 

Повод за срещата бяха предстоящите избори за народни представители. Гостите проявиха интерес към ангажиментите на областната администрация и общините за организирането и провеждането на изборите, предприетите противоепидемични мерки за безопасността на участниците в изборния процес, възможността за машинно гласуване, както и относно хода на предизборната кампания сред граждани от социално-слабите групи и готовността на институциите за противодействие срещу опити за търговия с гласове.

 

ОССЕ е междуправителствена организация с участието на 57 държави. Основната й дейност е свързана със сигурността, утвърждаване на човешките права, свободата на пресата и честните избори.

 

Керстин Брьоринг и Роман Русу са регистрирани като международни наблюдатели на изборите за български парламент с решение на Централната избирателна комисия от 1 март т.г.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев