ВЪЗОБНОВЯВА СЕ ВАКСИНИРАНЕТО В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
19.03.2021 / 15:09

Ваксинирането в област Сливен се възобновява, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Общопрактикуващите лекари могат да продължават ваксинирането на пациентите от своите листи. То ще се извършва в кабинетите им. Ще се използват количествата векторна ваксина, чието използване бе временно преустановено.

 

В момента се създава организация за имунизирането на лицата, записали се в електронния регистър. Здравни инспектори се свързват лично с всички желаещи, които са се записали в електронния регистър и са били определени за ваксиниране с векторна ваксина в периода от 17 до 21 март. Те ще получат първа доза в имунизационния пункт в РЗИ. Желаещите, които са били определени в регистъра за ваксиниране с векторна ваксина в периода от 11 до 17 март, също ще получат обаждане от РЗИ за пренасочването им към друг ден и час.

 

Към момента болните с COVID-19 в област Сливен са 1 136. Те са жители на 71 населени места. От тях 767 души са жители на град Сливен, 119 – на град Нова Загора. Сред селата с най-много заболели са Пъдарево и Крушаре /по 13 души/, Селиминово /12 души/, Жельо войвода /10 души/.

 

249 от болните са хоспитализирани. Останалите са под карантина, лечението им се провежда под наблюдението на личните лекари.

 

90 души от болните са дали положителни резултати за COVID-19 през последното денонощие. Сред тях са лекар, стоматолог, 9 семейства и двама души от Дома за стари хора в Сливен. С новите случаи епидемичният взрив в социалното заведение обхвана 50 от общо 95 домуващи и 13 от 51 служители от персонала. От тях 16 души са хоспитализирани.

 

През последното денонощие са излекувани 54 пациенти.

 

За съжаление, починаха четирима болни на 58, 59, 61 и 79 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Предпазните маски, физическата дистанция и спазването на всички останали противоепидемични мерки намаляват риска от разпространение и инфектиране с коронавируса.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев