ОЩЕ БОЛНИ БЯХА ДИАГНОСТИЦИРАНИ В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА В СЛИВЕН

...
17.03.2021 / 13:19

Още двама служители от персонала и един потребител от Дома за стари хора са диагностицирани с COVID-19. С тях регистрираното преди близо седмица огнище на инфекцията обхвана 49 домуващи и 12 души от персонала. Дванадесет болни потребители и двама служители са хоспитализирани. Лечението на останалите пациенти се провежда под наблюдението на общопрактикуващите лекари, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Активните случаи на COVID-19 в областта са 1 045. От тях 67 са диагностицирани през последното денонощие, има заболели учител и медицинска сестра от болничната помощ в Сливен.

 

Хоспитализирани са 236 от болните. Останалите 809 души с COVID-19 се лекуват под карантина у дома, под наблюдението на личните лекари. Най-много болни са диагностицирани в най-голямата община, Сливенската – 851 души, като 726 от тях са жители на областния град.

 

1 600 души са под карантина – заболели, контактни на по-рано установени случаи и пристигнали от рискови зони.

 

През последното денонощие почина пациент на 84 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. От началото на епидемичния взрив досега битката с коронавируса изгубиха двама потребители от старческия дом, на 81 и 83 години, с придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Днес е създадена организация за поставяне на първа игла на членове на секционни изборни комисии, както и на необхванати до момента медици.

 

Спазването на противоепидемичните мерки ограничава разпространението и заразяването с вируса. От 12 март в област Сливен бяха приети допълнителни противоепидемични мерки със срок до 2 април. През периода е възобновен ежедневният засилен контрол за спазването им. Извършват се комплексни проверки от съвместни екипи на РЗИ, ОДБХ, ДИТ и ОД на МВР. Целта е да се окаже съдействие на собственици и управители на обществени обекти за прилагането и за изпълнението на мерките от наетия персонал, клиентите и посетителите. Областният кризисен щаб напомня, че носенето на предпазни маски е задължително, както на закрити, така и на открити обществени места /с изключение на улици, площади, паркове и градини/.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев