ОЩЕ 77 БОЛНИЧНИ ЛЕГЛА ЗА COVID-19 СА РАЗКРИТИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
16.03.2021 / 16:01

От 225 на 302 са увеличени болничните легла за лечение на COVID-19 в Сливенска област. Новите 77 легла бяха разкрити през последните два дни заради нарастващата заболеваемост, съгласно заповед на здравния министър, съобщиха от Областния кризисен щаб. Лечебните заведения в областта за пореден път от началото на епидемията мобилизираха допълнително силите си, материалния и кадрови ресурс на първа линия. Съвместно с Центъра за спешна медицинска помощ е създадена организация за навременното хоспитализиране на нуждаещите се от болнична грижа пациенти.

 

В областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен са разкрити 33 допълнителни легла. С тях леглата за лечение на коронавирусни инфекции стават 151. В МБАЛ „Хаджи Димитър“ леглата са увеличени от 49 на 83. В МБАЛ „Царица Йоанна“, с допълнителните 5, леглата стават 15. В общинската МБАЛ „Света Петка Българска“ в Нова Загора също има увеличение с 5 легла и лечебното заведение разполага вече с 23. В МБАЛ-Сливен към ВМА има 30 легла.

 

От Министерството на здравеопазването са осигурени лични предпазни средства и апарати – кислородни концентратори, които ще бъдат разпределени между болниците в областта.

 

Към 16 март са хоспитализирани 218 жители на областта с COVID-19. 807 болни провеждат лечението си в домашни условия под карантина и наблюдението на личните лекари. Диагностицираните лица са жители на 67 населени места в областта, като най-много – 712 души, са жители на областния град Сливен.

 

През последното денонощие са излекувани 63-ма души.

 

За съжаление, починаха 8 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 60, 64, 66, 67, 68, 72 и двама – на 82 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Към момента под карантина са 1 524 души – болни, контактни на заразени и пристигнали от рискови зони.

 

Областният кризисен щаб призовава гражданите отговорно да спазват всички противоепидемични мерки, за да бъде ограничен риска от разпространение и заразяване с вируса.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев