СЕМЕЙНИ ПЪТЕВОДИТЕЛИ ПОДГОТВИ ГРАДСКАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ В СЛИВЕН

...
12.03.2021 / 14:00

През изминалата 2020 година Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен подготви проект за семейни пътеводители за своите постоянни експозиции, организирани в зала „Сирак Скитник“, „Узунова къща“ и къща „Миркович“. Изданията са предназначени за семейства с деца, а целта е им е да предложат на семействата вълнуващо и забавно посещение в обектите на галерията, при което те ще научат много любопитни факти и информация за света на изобразително изкуство и колекцията на галерията.

 

Екипът на Художествена галерия „Димитър Добрович“ изготви общо 4 пътеводителя – 3 на български език, посветени на постоянните изложби, организирани в обектите зала „Сирак Скитник“, „Узунова къща“ и къща „Миркович“, и 1 сборно издание на английски език.

 

Изданията имат следната структура – встъпление, съдържащо синтезирана информация за историята на галерията, нейните обекти и постоянни изложби; легенда, улесняваща семействата в използването на пътеводителя; основна част, съставена от задачи с разнообразен характер, обединени от различни теми, и речник, в който са обяснени термините, използвани в текста. Всеки пътеводител съдържа и кратък раздел „Да творим у дома“, който предлага на семействата интересни творчески задачи, който могат да реализират заедно у дома с подръчни материали.

 

Проектът е реализиран с финансовата помощ на Министерство на културата. Съгласно условията на културното ведомство, 4-те издания ще бъдат предоставяни безплатно на семейства с деца, посетили обектите на Художествена галерия „Димитър Добрович“, както и използвани при работа с ученици.

 

Художествена галерия "Димитър Добрович" - Сливен

бул."Цар Освободител" №13

 

http://gallerysliven.com/

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев