6232 ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ВАКСИНИРАНИ

...
11.03.2021 / 15:29

6 232 жители на област Сливен са ваксинирани до момента. От тях 875 са получили и втора доза, съобщиха от Областния кризисен щаб. През последното денонощие са ваксинирани 199 души.

 

От днес, 11 март, започна ваксинирането на желаещите граждани, регистрирани в електронния ваксинационен портал и определени за поставяне на първа игла на тази дата. Тези от тях, които не са в пациентските листи на посочените в портала лекари, са пренасочени към имунизационните кабинети във Военната болница и в РЗИ. Това се налага, тъй като в останалите имунизационни центрове в момента се поставя втора доза на лица, ваксинирани преди три седмици с първа игла. Тази организация е необходима и за ефикасното оползотворяване на многодозовите флакони на ваксината, уточниха от РЗИ.

 

През последното денонощие са излекувани 35 жители на областта. За съжаление, починаха четирима пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 50, 71 и двама на 80 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Сред новозаболелите 57 души са трима учители от различни училища в Сливен и ученик от Нова Загора.

 

С коронавирусни инфекции са 10 потребители и 7 служители от персонала в Дома за стари хора в Сливен. Приключиха изследванията на персонала. Днес със съдействието на община Сливен продължава започналото от 10 март изследване на всички домуващи. Епидемичният взрив от COVID-19 е обхванал общо 28 души, като четирима от тях – трима потребители и служител, са хоспитализирани. Другите болни потребители са изолирани на отделен етаж, лечението им се осъществява от личните лекари. На заседанието на Областния кризисен щаб днес кметът на община Сливен Стефан Радев съобщи, че общината търси възможности за осигуряване на още една медицинска сестра и един санитар в дома, които на място да окажат помощ в обслужването.

 

Към момента активните случаи на COVID-19 в област Сливен са 861. Болните са жители на 63 населени места. Под карантина са 1 400 души.

 

Областният щаб призовава гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки. Правилното носене на предпазни маски за лице, съблюдаването на физическа дистанция и избягването на струпване от хора ограничава риска от разпространение и инфектиране с коронавируса.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев