„СЛИВЕН ВОЛЕЙ“ ПОСРЕЩНА „ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ“ В СПОРТЕН КОМПЛЕКС „АСЕНОВЕЦ“ В СЛИВЕН

...
27.02.2021 / 17:42

Спортен комплекс „Асеновец“ днес официално отвори врати за надпреварата между отборите на „Сливен Волей“ и „Велики Преслав“.

Началото на двубоя даде кметът Стефан Радев, който приветства отборните играчи, като изрази задоволство, че обновеното спортно съоръжение ще даде възможност на Сливен да бъде домакин на още редица значими състезания, както и условия за добра подготовка на състезателите.

„Пожелавам ви успех и нека по-добрият победи! На добър час!“, каза още Стефан Радев. Като израз на признателност сливенският градоначалник получи спортен екип и фланелка с името му от домакините на срещата „Сливен Волей“.

Мачът е част от II –ри полусезон в „А“ Национална волейболна група. Заради пандемичната обстановка той се играе без публика и при спазване на въведените противоепидемични мерки. Оставащите срещи до края на полусезона ще се провеждат в Спортен комплекс „Асеновец“ в Сливен.

Модерното спортно съоръжение беше изцяло реновирано с отпуснати средства от Правителството и съсифинансиране от страна на Община Сливен. То включи цялостно саниране на сградата, нови соларна, вътрешна отоплителна, вентилационна и охладителна инсталации. Вътрешността на залите беше изцяло обновена, в това число, нови санитарни възли и нова зала за физическа подготовка. Осигурено е и цялостно оборудване за спортните зали. В комплекса и района около него е монтирана система за видеонаблюдение.

Официално откриване на обекта не се състоя заради пандемичната обстановка.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев