С БЛИЗО 34 ПРОЦЕНТА ПОВЕЧЕ СА ЗАБОЛЕЛИТЕ ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА

...
15.02.2021 / 13:24

237 са новозаболелите жители на област Сливен през изминалата седмица. Увеличението е с 33,9 процента спрямо предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Средната им възраст е 52,8 години.

 

Част от болните с COVID-19 са се заразили в две работни огнища – 18 служители в производствена фирма и 6 души педагогически и непедагогически персонал в детско заведение в Сливен. Над 10 са семейните огнища. Сред новодиагностицираните са две медицински сестри в друго детско заведение и 5 деца и ученици от Сливен. Карантинирани са общо 5 групи от детски заведения и 1 училищен клас. Положителен резултат от направения PCR-тест е отчетен при изследването на лекар от доболничната и медицинска сестра от болничната помощ.

 

В периода от 8 до 14 февруари са излекувани 136 души.

 

За съжаление, починаха 10 пациенти с COVID-19, повечето – и с придружаващи заболявания, като най-възрастният е на 80 години, най-младият – на 42 години, без придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Към момента активните случаи на COVID-19 в областта са 487.

 

Под домашна карантина са 925 души – 291 от тях са били контактни на заразени лица, 283 са пристигнали от рискова за заболяването страна, а останалите са болни, които провеждат лечението си в домашни условия под наблюдението на личните лекари.

 

Правилното носене на предпазните маски за лице, спазването на физическа дистанция и на останалите противоепидемични мерки доказано ограничават риска от разпространение и заразяване с коронавируса.

 

Забележка: Диаграмата за карантинираните в Сливенска област е изготвена от ОД на МВР.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев