СИЛНИТЕ ПОРИВИ НА ВЯТЪРА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ ДОСТИГНАХА 24-34 М/С, ПРИБЛИЗИТЕЛНО 90-120 КМ/Ч

...
12.02.2021 / 10:58

Силните пориви на вятъра, които през последното денонощие достигнаха 24-34 м/с, приблизително 90-120 км/ч, са причинили сериозни щети върху зелената система на общината и аварийни ситуации по електропреносната и тролейбусната мрежа, информира инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Общината. Екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“-Сливен, „Пътнически превози“ ЕООД-Сливен и ОП „Озеленяване“ са били на терен през цялата нощ и продължават да работят по отстраняване на щетите и минимизиране риска за здравето на хората и имуществото.

Възстановено е електроподаването в селата Желю Войвода и Камен. В момента се работи по отстраняване на аварии в местностите Батмиш, Рамануша, Дебелата кория и с. Сотиря.

 

Инж. Кънева информира още, че в различни части на града и общината има скъсани електропроводници, прекършен е и стълб за улично осветление, изкоренени са дървета и множество паднали клони и суховършия. Силният вятър е причинил вреди и на част от оградите на няколко детски градини и на част от открити спортни площадки.

 

Община Сливен апелира гражданите за разбиране и търпение към екипите, които работят с подемна техника при екстремни условия.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев