В ОУ "ПАНАЙОТ ХИТОВ" БЕ ОТКРИТА ВИРТУАЛНА STEM-ЛАБОРАТОРИЯ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ

...
08.02.2021 / 17:46

Виртуална STEM-лаборатория по природни науки бе открита на 8 февруари в Основно училище „Панайот Хитов“ в Сливен. Зам.областният управител Камен Костов поздрави от името на областния управител Чавдар Божурски ръководството на учебното заведение и учениците за новата придобивка. Тя ще позволи обучението да се осъществява по интересен и интригуващ за децата начин.

 

Бижуто в лабораторията е специален компютър, който дава виртуална и добавена реалност, с холограмни изображения. Сред оборудването са още няколко устройства с подобни функции, мултифункционални устройства, дигитални микроскопи. От МОН са финансирали създаването на лабораторията с 50 000 лева по Националната програма „Изграждане на училищна STEM-среда“, още 20 процента от тази сума е осигурена от бюджета на учебното заведение, съобщи директорката Красимира Ганева.

 

Гости на откриването бяха още ст.експерт в РУО Кристияна Станкова, общинският съветник Христо Христов, партньори на училището.

 

Абревиатурата „STEM“ е получена от първите букви на английските думи за наука, технологии, инженерство и математика. Още две училища в Сливен – СУ „Йордан Йовков“ и ОУ„Св.св. Кирил и Методий“, са финансирани с по 50 000 лева по програмата. ОУ „Кап. Петко Мамарчев“ в котленското с.Градец, където учат над 300 ученици, ще получи от МОН 230 хил.лева за STEM-център.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев