ОГНИЩА НА РАБОТНОТО МЯСТО И ВКЪЩИ БЯХА РЕГИСТРИРАНИ ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА

...
08.02.2021 / 16:08

Две огнища на работното място бяха регистрирани в периода от 1 до 7 февруари включително, съобщиха от Областния кризисен щаб. Първото е в търговски обект, където заболяха трима души. Петима са заболелите в производствена фирма. От РЗИ са предприети необходимите мерки за карантиниране на контактните лица. Друга част от новозаболелите през изминалата седмица лица са се инфектирали в семейни огнища. Здравните власти призоваха болните да предоставят информация за контактните им лица у дома, за да може при необходимост да се окаже навременна медицинска помощ и да се предотврати заразяване на още хора.

 

Сред новодиагностицираните жители на областта са ученик, четирима учители и служител в образованието от непедагогическия персонал. Диагностицирана е и медицинска сестра, по данни на РЗИ.

 

Общо 177 са новозаболелите при 161 в предходната седмица и при 120 нови случая в периода от 18 до 25 януари.

 

121 са излекуваните болни при 117 в предходния едноседмичен период.

 

Девет жители на областта изгубиха битката с коронавируса. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Към момента активните случаи на COVID-19 са 396, в 40 населени места. Най-много болни – 358 души, са в най-голямата сред четирите общини в областта, Сливенската.

 

От 1 до 7 февруари значително се увеличиха лицата, поставени под карантина заради пристигане от рискова зона – 353-ма души. Относителният им дял е най-голям спрямо останалите два групи от хора, поставени под карантина – болни, провеждащи лечението си в домашни условия /272 души или 33,9 процента/ и контактни лица /178 души или 22,2 процента/, сочи анализът на ОД на МВР.

 

Областният кризисен щаб изказва благодарност на гражданите за отговорното спазване на противоепидемичните мерки. То трябва да продължи, за да се ограничи риска от разпространение на заболяването.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев