ДЕТСКА ГРАДИНА „ДЕТСКИ РАЙ“ В СЛИВЕН РАБОТИ В НОРМАЛЕН РЕЖИМ

...
28.01.2021 / 11:30

Детска градина „Детски рай“ работи по обичайния си график, заяви днес пред журналисти зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. Там бе регистрирано огнище на COVID-19 сред педагогическия и непедагогическия персонал. От РЗИ-Сливен продължават да следят ситуацията.

 

„Извършена е цялостна дезинфекция на двата корпуса. Съдействахме на ръководството на детското заведение за осигуряване на необходимите кадри, в това число и медицинско лице, които временно да поемат функциите на отсъстващия персонал. Част от тях са регистрирани в платформата „Аз съм доброволец“ на Община Сливен“, посочи зам.-кметът. Платформата бе създадена по идея на кмета Стефан Радев в края на 2020 г. във връзка с епидемията от COVID-19 и възникващата необходимост от доброволци или кадри за заместване, както и оказване на допълнителна помощ в лечебни заведения, детски градини, социални центрове и др.

 

„Създали сме нужната организация, така че детското заведение да продължи да функционира по нормалния си график. От Регионално управление на образованието-Сливен също съдействаха с осигуряването на учители“, обобщи Пепа Чиликова.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев