РЕГИСТРИРАНО Е ОГНИЩЕ НА COVID-19 В ДЕТСКА ГРАДИНА В СЛИВЕН

...
27.01.2021 / 14:51

Огнище на COVID-19 е регистрирано в детска градина в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Към момента са заболели 9 души педагогически и непедагогически персонал. Те са установени при извършени по епидемични показания изследвания на всички работещи в детското заведение, информираха от РЗИ. За някои от пробите все още се чакат резултати. Заболяло е и едно дете от градината. Под карантина е една от групите.

 

Общият брой на диагностицираните през последното денонощие болни в областта е 41 души. Сред тях са четирима учители от различни учебни заведения - трима са били установени с PCR-тестове, един е дал положителен резултат при изследването на педагозите в Сливен с бързи антигенни тестове на 25 януари. При изследванията през вчерашния ден всички резултати от взетите проби са отрицателни за коронавирус.

 

Сред заболелите е дете на 7 години, ученик в начален етап. Лечението му се провежда в домашни условия под наблюдението на личния лекар.

 

На 26 януари са излекувани 16 жители на областта.

 

За съжаление, двама пациенти с COVID-19 изгубиха битката със заболяването. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Към момента активните случаи на COVID-19 са 334. От тях 235 са в град Сливен, където живее почти половината население на областта. Останалите болни са жители на 40 населени места в общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Под карантина са 559 души.

 

Здравните власти отново напомнят, че при първа поява на симптоми гражданите не трябва да ходят на работа или да посещават обществени места, а да си останат вкъщи и незабавно да се обадят на личния си лекар. С дисциплина и отговорно поведение при спазване на противоепидемичните мерки може да се ограничи риска от разпространение на коронавируса.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев