РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА СА ПРОХОДИМИ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ

...
27.01.2021 / 12:27

Републиканските пътища в област Сливен са проходими при зимни условия, съобщиха от областната администрация. В планинската част на места са образувани снегонавявания.

 

53 машини са обработили настилките през нощта, като 5 от тях са работили на сливенския участък от автомагистрала „Тракия“, съобщиха от Областното пътно управление. Към момента настилката на магистралата е почти суха.

 

Няма затворени участъци с изключение на участъка от разклона за Сотиря до разклона за Тополчане в Сливен. Той бе временно затворен около 11 часа на 27 януари заради силния вятър, реалната опасност от инциденти и невъзможността да бъде обработен при движещи се автомобили. По време на краткото ограничение от поддържащата фирма ще направят всичко възможно да обработят настилката и да опесъчат.

 

По данни на НИМХ, вятърът в Сливен е пулсиращ, със скорост от 85 до 120 км/час. Необходимо е водачите на автомобили да управляват с повишено внимание особено в планинската част на областта. В общините Твърдица и Котел снеговалежът е най-интензивен. В района на Котел снежната покривка е с дебелина от 30 см, а в някои от малките населени места на общината още в сутрешните часове натрупа сняг с дебелина от 40 см и повече. Към момента продължава да вали.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев