ИЗСЛЕДВАНИЯТА НА ПЕДАГОЗИТЕ И ПЕРСОНАЛА В УЧИЛИЩАТА ЗАПОЧНАХА

...
25.01.2021 / 16:43

Изследванията с бързи антигенни тестове на учителите и непедагогическия персонал започнаха днес, 25 януари, в сливенските училища, съобщиха от Областния кризисен щаб. Медицинските лица в училищата са обучени от специалистите в РЗИ, за да извършат необходимите манипулации. Здравни инспектори осъществяват методическа помощ и на място.

 

По график на 26 януари ще бъдат взети проби на изявилите желание да се изследват от училищата в общините Нова Загора, Котел и Твърдица – както в градовете, така и в малките населени места, информира началникът на РУО Милена Чолакова. Изследванията на учителите и непедагогическия персонал в училищата в малките населени места в община Сливен са планирани за 27 януари.

 

До началото на кампанията желание да бъдат изследвани с бързи антигенни тестове заявиха 1 081 от общо 2 752-ма души, работещи в училищата в областта. По данни от РУО, в списъците се включват още желаещи. Общият брой на изследваните ще стане ясен в края на кампанията.

 

През тази седмица продължават имунизациите на медиците в Сливен и областта. Предстои да бъде поставена първа игла на още 100-ина души.

 

От края на м.г. до момента първа доза от ваксината бе поставена на 396 медици. На 94 медици са поставени и двете дози, с което е приключила нацяло имунизацията им.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев